Thursday, November 20, 2008

Algus

Veel esmasp2eva 6htul olin ma erinevate s6pradega linna peal ja ei saanud arugi, mis kohe-kohe toimuma hakkab, aga kui kell l6i 00.30, siis hakkasin yht2kki vurama bussiga Riia poole. Just nimelt kuuevarbaliste maale, sest kuigi nad v6ibolla ei suusata nii kiiresti, kui meie, siis lennud on neil ikka odavad. Riias ootaski mind lennuk, mil suunaks Rooma. Reis l2ks viperusteta, airbaltic on 6nneks suhteliselt lollikindel lennufirma. Rooma lennujaamas sain kohe v6tta rongi Rooma suurimasse rongijaama: Terminisse, mille l2hedal ka minu hostelike asub.
Hosteli nimeks on FreeStyle hostel ja eks suhteliselt vabas stiilis hosteliga on tegemist ka. Seda peavad kaks india soost noorsandi, kes on t2itsa abivalmid ja yhtlasi varustavad mind tasuta hommiku- ja 6htus88giga. Hommikul pakutakse klassikalist maisihelveste ja r6stsaia combot v2ikese mahlaga ja iga 6htu on pakkuda erinev pasta, mida saab alati juurde ning mille k6rvale kuulub loomulikult kerge veinipoiss.
Esimene p2ev kuluski puhkamise ja hostelisse sisseelamise taktis. Reisimine 15-kilose seljakotiga on t2itsa v2sitav tegevus, tuleb v2lja.
Oma esimese hommiku veetsin ma kohaliku ymbruskonnaga tutvudes ja Krishnamurtit lugedes. Seks otstarbeks leidsin ma oma hostelist 3 minuti kaugusel asuva imeilusa pargikese. Tuleb kyll nentida, et suurlinna melus on omade m6tete m6tlemine kyll veidi p2rsitud, sest n2ha on nii palju ja elu kihab k6ikjal kogu aeg maksimaalse tempoga ning suhteliselt temperamentselt. Eks vajab harjumist ja kui ma k6ik p6hilised vaatamisv22rsused saan vaadatud, siis hakkan ka lihtsalt rahulikumaid pargikesi otsima, kus oma raamatuvaramu l2bit88tamise kallal edasi tegutseda.
Ei tea veel kui kauaks siia j22n, n2dalaks kindlasti, s6ltuvalt sellest, kuidas j2rgmistes sihtpunktides kontaktid lubavad.
Alustuseks vist k6ik, peatselt lisan ka Colosseumi, Palatino ja Forum Romanumi muljeid ja pildikesi. Tuleb mainida, et ka mina sattusin turistipalavikku p6dema(mille symptomiks on kaamera pea katkematu kl6psumine) mille tulemuseks oli siis sedapuhku yhe hommikupooliku kohta 15o pilti. Yles panen loomulikult vaid m6ned, teised j2tan v6imaluse korral koduarhiivi salvestamiseks.

K6ike head ja m6nusat Teile,
Uku-poiss

2 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Reitsel said...

.. ja kust neid pilte siis leida võib, kui küsida tohib?